Kalfs­fri­can­deau met sher­ry-mos­terd­saus

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhouden voor garnering) ca. 2 min. Giet de stoneleeks en bieslook af.
  2. Smeer de fricandeau rondom in met de mosterd. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Braad met deksel op de pan het vlees in ca. 20 min. mooi bruin en van binnen rosé of net aan gaar, keer af en toe.
  3. Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm, laat ca. 10 min. rusten. Voeg de sherry aan het bakvet toe en roer het aanbaksels los. Voeg de koksroom toe en laat het geheel op hoog vuur tot ca. ⅔ deel inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de geblancheerde stoneleeks en bieslook over borden. Snijd de fricandeau in dunne plakken en leg erop. Schep de sherry-mosterdsaus erover. Garneer met de achtergehouden sprietjes bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalfsfricandeau met sherry-mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­fri­can­deau met sher­ry-mos­terd­saus

1
1
  • 30 g stoneleeks
  • 25 g verse bieslook

Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhouden voor garnering) ca. 2 min.

2
2
  • 600 g kalfsfricandeau
  • 2 el grove mosterd

Giet de stoneleeks en bieslook af. Smeer de fricandeau rondom in met de mosterd.

3
3
  • 50 g roomboter

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin.

4
4

Braad met deksel op de pan het vlees in ca. 20 min. mooi bruin en van binnen rosé of net aan gaar, keer af en toe.

5
5
  • 50 ml droge sherry

Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm, laat ca. 10 min. rusten. Voeg de sherry aan het bakvet toe en roer het aanbaksels los.

6
6
  • 200 ml koksroom

Voeg de koksroom toe en laat het geheel op hoog vuur tot ca. ⅔ deel inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de geblancheerde stoneleeks en bieslook over borden. Snijd de fricandeau in dunne plakken en leg erop.

8
8

Schep de sherry-mosterdsaus erover. Garneer met de achtergehouden sprietjes bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.