Kalfs­fri­can­deau met truf­fel-pe­ter­se­lie­vul­ling

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood af en verkruimel het brood boven een kom. Knip de peterselie erboven fijn. Snijd de knoflook fijn. Schep het brood, de peterselie, knoflook en de helft van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak in het vlees aan de bovenkant in de lengte 3 insneden van ca. 3 cm diep. Verdeel de vulling hierin en druk iets aan. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de rest van de olie.
  3. Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Leg de asperges in een ovenschaal en schenk het water erbij. Leg het vlees erop. Zet eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Neem de schaal uit de koelkast. Bak het vlees in het midden van de oven in ca. 35 min. bruin en net aan gaar. Serveer met de gebakken aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­fri­can­deau met truf­fel-pe­ter­se­lie­vul­ling

1
1
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 30 g verse peterselie
  • 3 tenen knoflook

Snijd de korstjes van het brood af en verkruimel het brood boven een kom. Knip de peterselie erboven fijn. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie met truffelaroma

Schep het brood, de peterselie, knoflook en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 750 g kalfsfricandeau

Maak in het vlees aan de bovenkant in de lengte 3 insneden van ca. 3 cm diep. Verdeel de vulling hierin en druk iets aan.

4
4
  • 2 el olijfolie met truffelaroma

Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de olie.

5
5
  • 500 g groene asperges
  • 200 ml kraanwater

Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Leg de asperges in een ovenschaal en schenk het water erbij.

6
6

Leg het vlees erop. Zet eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

7
7

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

8
8

Neem de schaal uit de koelkast. Bak het vlees in het midden van de oven in ca. 35 min. bruin en net aan gaar. Serveer met de gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.