Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 6

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 60 g boter in de braadpan en bak de fricandeau in 8 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en bak het vlees in ca. 25 min. medium of tot het een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
  2. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, doe in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe de paprikapuree met de vermout, wijn, slagroom, fond, peper en zout in een pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat in ca. 20 min. tot de helft inkoken.
  3. Maak de haricots verts schoon en kook 6 min. in water met zout beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, doe terug in de pan en schep de rest van de boter erdoor. Laat staan met de deksel op de pan.
  4. Snijd de fricandeau in dunne plakken. Verdeel de haricots verts over 8 borden en leg de fricandeau erop. Schep op elk bord 2 el paprikasaus en serveer de rest van de saus erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kalfsfricandeau met romige paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

1
1
  • 800 g kalfsfricandeau
  • 60 g boter

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in de braadpan en bak de fricandeau in 8 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

2
2

Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en bak het vlees in ca. 25 min. medium of tot het een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie.

4
4
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, doe in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn.

5
5
  • 2 el droge vermout
  • 2 el zoete witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 380 ml gevogeltefond

Doe de paprikapuree met de vermout, wijn, slagroom, fond, peper en zout in een pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat in ca. 20 min. tot de helft inkoken.

6
6
  • 700 g haricots verts

Maak de haricots verts schoon en kook 6 min. in water met zout beetgaar.

7
7
  • 10 g boter

Giet af, laat goed uitlekken, doe terug in de pan en schep de boter erdoor. Laat staan met de deksel op de pan.

8
8

Snijd de fricandeau in dunne plakken. Verdeel de haricots verts over 8 borden en leg de fricandeau erop.

9
9

Schep op elk bord 2 el paprikasaus en serveer de rest van de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.