Chi­ne­se zoet­zu­re saus

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.

bewaartip:

Je kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chinese zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se zoet­zu­re saus

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie

Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min.

2
2
  • 2 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 227 g ananasstukjes op siroop

Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe.

3
3

Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.

bewaartip:

Je kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.