Kar­ne­melk­pof­fer­tjes met ana­nas

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • poffertjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoen, snijd 1 helft in partjes en pers de andere helft uit. Lek de ananasstukjes uit en meng met het limoensap. Roer van de poffertjesmix met karnemelk, ei en olie glad beslag. Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Houd de gesmolten boter apart.
  2. Laat de poffertjespan heet worden. Schenk in elk holletje een klein beetje boter en een lepel beslag. Bak de poffertjes aan beide kanten bruin. Leg een bord op een pan met kokend water, schep de poffertjes erop en houd afgedekt warm. Bak ondertussen de rest van de poffertjes.
  3. Schep de poffertjes op de borden en leg de stukjes limoen en ananas ernaast. Bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Karnemelkpoffertjes met ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­ne­melk­pof­fer­tjes met ana­nas

1
1
  • 1 limoen
  • 1 blik ananasstukjes

Halveer de limoen, snijd 1 helft in partjes en pers de andere helft uit. Lek de ananasstukjes uit en meng met het limoensap.

2
2
  • ½ pak poffertjes
  • 400 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • 25 g boter

Roer van de poffertjesmix met karnemelk, ei en olie glad beslag. Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Houd de gesmolten boter apart.

3
3

Laat de poffertjespan heet worden. Schenk in elk holletje een klein beetje boter en een lepel beslag. Bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

4
4

Leg een bord op een pan met kokend water, schep de poffertjes erop en houd afgedekt warm. Bak ondertussen de rest van de poffertjes.

5
5
  • 1 el poedersuiker

Schep de poffertjes op de borden en leg de stukjes limoen en ananas ernaast. Bestrooi met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.