Sa­la­de met si­naas­ap­pel en an­sjo­vis

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Haal de slablaadjes los en meng ze in een schaal met de sinaasappel, olijven en het basilicum.
  3. Snijd de ansjovis fijn en meng met de olie, azijn en knoflook. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.

Tip:

Schep de rest van de ansjovis om met gebakken krieltjes en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.