Zalm 'mi-cuit' met si­naas­ap­pel

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • platte ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de ovengrill aan. Dep de zalm droog met keukenpapier. Halveer en snijd de helften in dunne plakken.
  2. Snijd de rozemarijn fijn en meng met de olie. Verdeel de helft van de olie over de schaal. Leg de zalm er dakpansgewijs op en bestrooi met peper en zout.
  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.
  4. Zet de schaal 2 min. onder de grill. De zalm wordt zo lauwwarm en halfgaar (mi-cuit).Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven, kappertjes, het sap en de rest van de rozemarijnolie over.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.