Sla met si­naas­ap­pel­dres­sing

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, het sap, de mosterd en olie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de tweede sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  2. Snijd elk kropje sla in 4 parten, was ze en dep ze droog. Verdeel over de borden. Voeg de dressing, sinaasappelpartjes, kappertjes, ui en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij de spaghettini met tomaat en de garnalen met salsa (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

Kappertjes zijn ook lekker op een sandwich met ham en wat mayonaise

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.