Gele-rijstparels

90 kcal

45 min. bereiden, 1 uur wachten

1.8/5

(5)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • stoompan


2002 nr. 04 - Klein is klasse

Aan de slag

  1. Rijst in kom met ruim water ca. 1 uur laten weken. Intussen bosuitje schoonmaken en fijnsnipperen. Gember schillen en boven kom fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt, bosui, chilisaus en maizena toevoegen en alles goed mengen. Gehakt tot 15 balletjes vormen.

  2. In stoompan ruim water aan de kook brengen. In zeef rijst laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Rijst overdoen in diep bord en gehaktballetjes erdoor rollen tot ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels, iets aanduwen. Balletjes met rijst in stoommandje leggen en boven kokende water in ca. 25 minuten afgedekt gaar stomen. Ketjap in kommetje schenken. Rijstparels op schaal leggen en serveren met ketjap.

  • algemeenIn plaats van een stoompan kunt u ook een pan gebruiken waar u een vergiet in hangt. Laat tussen het vergiet en het water minimaal 2 cm ruimte. Sluit de pan af met een deksel.

Wat vond je van dit recept?

Gele-rijstparels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig