Ge­fri­tuur­de won­tons

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees borrelhapje 4 personen
4 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenpapier, schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom gehakt, bosui, shii-takes, knoflook, gember, sherry, 1/2 eetlepel sojasaus, sesamolie en zout en peper naar smaak mengen. filodeegvellen openvouwen en als stapel in 9 vierkanten snijden. Op elk vierkantje 1 volle theelepel gehaktmengsel scheppen, randjes van vierkantjes met water bestrijken en vierkantjes diagonaal geplooid dichtvouwen. Op een met bloem bestoven schaal leggen en afdekken met schone theedoek. In schaaltje rest van sojasaus met azijn door elkaar roeren.
  2. Frituurolie verhitten tot 190 °C. Bloem van wontons vegen. In frituurolie wontons met 5 tegelijk in 1-2 minuten mooi bruin frituren. In vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Sojadipsausje erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.