As­per­ges met Par­me­zaan­se kaas

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Breng een pan water met een mespunt zout aan de kook en kook de asperges 3 min. Laat uitlekken en doe ze in de ovenschaal.
  2. Smelt de boter in een kleine steelpan. Schenk de boter over de asperges en schep om. Bestrooi met de kaas en zet 10 min. in de oven zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt.

Tip:

U kunt de asperges een 1/2 dag van tevoren koken. Volg ter plekke stap 2.

Tip:

Eet er geroosterde sneetjes ciabatta (brood) bij die zijn ingewreven met een 1/2 teen knoflook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.