Pa­pri­ka's in olie

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.
  2. Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.
  3. Doe de paprika en knoflook in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met peper en zout en serveer. U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

Tip:

Sott'olio betekent 'onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eerst te garen en daarna te bewaren onder de olie blijft de groente lang goed. Wilt u de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.