Ge­ma­ri­neer­de ge­roos­ter­de pa­pri­ka's

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 6 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's ca. 5 cm onder grill in ca. 15 minuten zwart roosteren, elke 5 minuten keren. Paprika's ca. 5 minuten afgedekt laten afkoelen. Met scherp mesje vel eraf trekken. Paprika's halveren, vocht opvangen, zaad en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in repen snijden en op schaal rangschikken. Citroen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In kommetje vocht van paprika's met olijfolie, citroensap en knoflook tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Dressing over paprika's schenken en omscheppen. Kappertjes erover strooien. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.