Cous­cous­pi­la­v met kip­fi­let en ro­de-wijn­jus

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Breng in een pan een kwart van de ui en knoflook samen met de rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook. Laat het geheel 5 min. koken en vervolgens afkoelen. Pel de pistachenoten.
  2. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en de helft van de chili- en kaneelpoeder. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en laat de kipfilet 6 min. op matig vuur bruin bakken, keer halverwege. Zeef het vocht van de rozijnen boven een maatbeker. Schenk de helft van het vocht bij de kipfilet. Laat de kipfilet ca. 10 minuten gaar stoven. Vul de rest van het vocht aan met 350 ml water.
  3. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Laat de rest van de ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Schep de couscous en de rest van de chilipoeder en kaneelpoeder erdoor en bak het geheel ca. 1 minuut. Schep regelmatig om. Voeg het rozijnenmengsel, vocht en zout toe en laat de couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar worden en roer door met een vork.
  4. Schep de pistachenoten door het mengsel. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfilet ernaast. Laat de jus op hoog vuur ca. 1 minuut koken en schep over de kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­pi­la­v met kip­fi­let en ro­de-wijn­jus

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g rozijnen
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 dl rode wijn

Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Breng in een pan een kwart van de ui en knoflook samen met de rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook.

2
2
  • 50 g pistachenoten

Laat het geheel 5 min. koken en vervolgens afkoelen. Pel de pistachenoten.

3
3
  • 4 kipfilet
  • 1½ tl chilipoeder
  • ½ tl kaneelpoeder

Bestrooi de kipfilet met zout, peper, chilipoeder en kaneelpoeder.

4
4
  • 25 g roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en laat de kipfilet 6 min. op matig vuur bruin bakken, keer halverwege.

5
5

Zeef het vocht van de rozijnen boven een maatbeker. Schenk de helft van het vocht bij de kipfilet. Laat de kipfilet ca. 10 minuten gaar stoven.

6
6

Vul de rest van het vocht aan met 350 ml water.

7
7
  • 25 g roomboter

Verhit de boter in een braadpan. Laat de rest van de ui (3/4) en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten.

8
8
  • 1½ tl chilipoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 250 g couscous

Schep de couscous en de rest van de chilipoeder en kaneelpoeder erdoor en bak het geheel ca. 1 minuut. Schep regelmatig om.

9
9

Voeg het rozijnenmengsel, vocht en zout toe en laat de couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar worden en roer door met een vork.

10
10

Schep de pistachenoten door het mengsel. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfilet ernaast.

11
11

Laat de jus op hoog vuur ca. 1 minuut koken en schep over de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.