Oven­scho­tel met to­nijn

In deze ovenschotel zitten zilte vlokken tonijn en superzoete cherrytomaatjes verstopt.

(783)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In deze ovenschotel zitten zilte vlokken tonijn en superzoete cherrytomaatjes verstopt. 4 personen
3 783

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe in de ovenschaal.
  2. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomatensoep, erwten en tomaten toe en schep om. Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn erbij en schep voorzichtig om.
  3. Verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g fusilli

Kook de pasta 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe in de ovenschaal.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 570 ml romige tomatensoep
  • 450 g tuinerwten

Voeg de tomatensoep, erwten en tomaten toe en schep om.

5
5
  • 320 g tonijn in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn erbij en schep voorzichtig om.

6
6
  • 100 g geraspte belegen kaas

Verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.