Ro­mi­ge oven­scho­tel met to­nijn

Deze makkelijke ovenschotel geeft je dag letterlijk kleur!

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze makkelijke ovenschotel geeft je dag letterlijk kleur! 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de paprika's in blokjes. Snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 min. zacht. Voeg de tuinerwten en de vis toe en verwarm nog 3 min. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  3. Pers de knoflook boven de Soja Cuisine uit en breng pittig op smaak met peper en zout. Vul de ovenschaal achtereenvolgens met het groentemengsel en de aardappelschijfjes. Bestrooi met peper en zout. Schenk het sojamengsel erover.
  4. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en bruin worden.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Romige ovenschotel met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge oven­scho­tel met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 rode paprika's

Snijd de paprika's in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 ui
  • 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 min. zacht.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 300 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten en de vis toe en verwarm nog 3 min. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje soja cuisine

Pers de knoflook boven de Soja Cuisine uit en breng pittig op smaak met peper en zout.

6
6
  • 700 g aardappelschijfjes

Vul de ovenschaal achtereenvolgens met het groentemengsel en de aardappelschijfjes. Bestrooi met peper en zout.

7
7

Schenk het sojamengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en bruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.