Ge­pof­te aard­ap­pel met to­nijn

Lekker makkelijk en toch iets bijzonders op tafel. De oven doet het werk.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Lekker makkelijk en toch iets bijzonders op tafel. De oven doet het werk. 4 personen
2 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn ze gaar.
  3. Laat de oven aan staan. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de paprika met de tonijn, crème fraîche, peper en eventueel zout. Schil de peen en snijd in plakjes. Leg de aardappelen in een schaal en snijd de bovenkant over de hele lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de tonijnvulling.
  4. Schep dit mengsel terug in de aardappelen en bestrooi met de kaas. Zet de aardappelen nog ca. 10 min. in de oven. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de erwten en de plakjes peen in 5 min. beetgaar. Serveer bij de aardappelen.
video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 iets kruimige aardappelen

Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 1 uur in het midden van de oven.

3
3

Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn ze gaar.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie

Laat de oven aan staan. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Laat de tonijn uitlekken.

5
5
  • 125 g crème fraîche
  • 200 g winterpeen

Meng de paprika met de tonijn, crème fraîche, peper en eventueel zout. Schil de peen en snijd in plakjes.

6
6

Leg de aardappelen in een schaal en snijd de bovenkant over de hele lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de tonijnvulling.

7
7
  • 100 g geraspte kaas

Schep dit mengsel terug in de aardappelen en bestrooi met de kaas. Zet de aardappelen nog ca. 10 min. in de oven.

8
8
  • 450 g tuinerwten

Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de erwten en de plakjes peen in 5 min. beetgaar. Serveer bij de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.