Spa­ghet­ti met saus

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3/5 vam de olie in een hapjespan en fruit de ui en bleekselderij 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Roer de tomatensaus en rozijnen en peper en zout erdoor. Laat op laag vuur 12 min. zachtjes koken.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata in 5 min. rondom bruin en gaar.
  3. Meng de spaghetti door de saus en verdeel over 4 borden. Verdeel de worstjes erover en serveer. Lekker met geraspte Pecorino Romano (kaas).

serveertip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano (kaas)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met saus

1
1
  • 2 uien
  • 4 bleekselderij
  • 1 courgette

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes en de courgette in blokjes.

2
2
  • 3 el olijfolie extra vierge

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en bleekselderij 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 720 ml tomatensaus
  • 100 g rozijnen

Roer de tomatensaus en rozijnen en peper en zout erdoor. Laat op laag vuur 12 min. zachtjes koken.

4
4
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 300 g chipolataworstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de chipolata in 5 min. rondom bruin en gaar.

6
6

Meng de spaghetti door de saus en verdeel over 4 borden. Verdeel de worstjes erover en serveer.

serveertip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano (kaas)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.