Si­ci­li­aan­se knof­look­gar­na­len

Dé favoriet voor op de barbecue deze zomer!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Dé favoriet voor op de barbecue deze zomer! 4 personen
4 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap. Haal de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de helft van de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
  2. Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de rest van de olie en de rest van de tijm toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper, schep om en houd apart.
  3. Rijg elke garnaal in de lengte aan een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade. Lekker met een boule beurre (brood) en citroenmayonaise (potje 350 ml).
video

Vis gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Siciliaanse knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se knof­look­gar­na­len

1
1
  • 500 g reuzengarnalen
  • 1 perssinaasappel

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap.

2
2
  • 15 g verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge

Haal de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.

3
3
  • 280 g tastytomtomaten
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie extra vierge

Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de rest van de olie en de rest van de tijm toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper, schep om en houd apart.

4
4

Rijg elke garnaal in de lengte aan een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade. Lekker met een boule beurre (brood) en citroenmayonaise (potje 350 ml).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.