Wor­tel-kaas­souf­flé

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • souffléschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Soufflévorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Soufflé in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.