Hol­land­se kaas­saus

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker over gekookte bloemkool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­saus

1
1
  • 25 g boter
  • 2 el bloem

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden.

2
2
  • 300 ml halfvolle melk

Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.

3
3
  • 150 g geraspte oude kaas

Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker over gekookte bloemkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.