Wor­tel-kool­ra­bi­scho­tel

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Snijd de koolrabi in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren. Meng de koolrabi met de winterpeenplakken, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor. Schep de helft van het groentemengsel in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaassaus erover. Schep de rest van het groentemengsel erop en verdeel hierover de rest van de kaassaus. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Wortel-koolrabischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-kool­ra­bi­scho­tel

1
1
  • 1 el boter
  • 125 g Provençaalse magere spekreepjes
  • 1 koolrabi

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Snijd de koolrabi in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren.

2
2
  • 1 zakje winterpeen
  • 1 pakje aardappelschijfjes
  • 1 zakje besciamella
  • 500 ml melk
  • 1 zakje geraspte kaas

Meng de koolrabi met de winterpeenplakken, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor.

3
3

Schep de helft van het groentemengsel in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaassaus erover. Schep de rest van het groentemengsel erop en verdeel hierover de rest van de kaassaus.

4
4

Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.