Avo­ca­do­sa­la­de met Hol­land­se gar­na­len en man­go

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 156

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met 3 el van het citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Besprenkel met de rest van het citroensap. Schep met de mango door de sla. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Avocadosalade met Hollandse garnalen en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­sa­la­de met Hol­land­se gar­na­len en man­go

1
1
  • 150 g rucola slamelange
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el citroensap

Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2
2
  • 1 mango
  • 2 avocado's

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden.

3
3

Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

4
4
  • 1 el citroensap

Besprenkel met het citroensap. Schep met de mango door de sla.

5
5
  • 100 g Hollandse garnalen

Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.