Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Sa­la­de van Hol­land­se gar­na­len met man­go en ba­si­li­cum­dres­sing

(56)waardeer
Een lekker fusion recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, olijfolie (extra vierge), limoen, verse basilicum, creme fraiche, dragonazijn, vissaus, gembersiroop, droge witte wijn, versgemalen (witte)peper, lollo rosso, friséesla, mango, arachideolie en Hollandse garnalen (grijze Noordzeegarnalen) Fusion voorgerecht 4 personen 230 kcal
3 56

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Voorbereiden

Olijfolie in kommetje scheppen en in koelkast in ca. 3 minuten koud laten worden. Limoen uitpersen. Blaadjes basilicum van takjes halen. In keukenmachine 2/3 deel van basilicum, crème fraîche, azijn en limoensap tot gladde saus mengen. Al mengend koude olijfolie, 1 theelepel vissaus, gembersiroop en wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper.

Bereiden

Sla wassen en laten uitlekken. Van lollo rosso krulblad halen, van friseesla fijne binnenste blad nemen. In kom sla en rest van basilicum mengen. Mango schillen en in plakken snijden. In wok olie verhitten. Mango ca. 2 minuten roerbakken. Rest van vissaus erover sprenkelen. Met peper bestrooien. Salade over vier borden verdelen, besprenkelen met dressing en bestrooien met peper. Mango op midden scheppen en garnalen over mango verdelen. Dressing eromheen sprenkelen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 230 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 14 g
  • Koolhydraten 15 g
Tags