Sa­la­de van Hol­land­se gar­na­len met man­go en ba­si­li­cum­dres­sing

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

  1. Olijfolie in kommetje scheppen en in koelkast in ca. 3 minuten koud laten worden. Limoen uitpersen. Blaadjes basilicum van takjes halen. In keukenmachine 2/3 deel van basilicum, crème fraîche, azijn en limoensap tot gladde saus mengen. Al mengend koude olijfolie, 1 theelepel vissaus, gembersiroop en wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper.
  2. Sla wassen en laten uitlekken. Van lollo rosso krulblad halen, van friseesla fijne binnenste blad nemen. In kom sla en rest van basilicum mengen. Mango schillen en in plakken snijden. In wok olie verhitten. Mango ca. 2 minuten roerbakken. Rest van vissaus erover sprenkelen. Met peper bestrooien. Salade over vier borden verdelen, besprenkelen met dressing en bestrooien met peper. Mango op midden scheppen en garnalen over mango verdelen. Dressing eromheen sprenkelen
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.