Griek­se gy­ros met to­ma­ten­rijst

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 min. Schenk het hete water erbij, breng aan de kook en schep om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 min. tot het vocht is opgenomen.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en de fruit de rest van de ui. Voeg het vlees toe en bak in 8 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om. Haal de blaadjes van de sla. Schep met de olijven om in een schaal.
  3. Snijd de peterslie fijn. Schep ⅔ van de peterselie met peper en zout door de rijst. Verdeel de rijst over borden. Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de salade.

variatietip:

Peterselie is ook lekker door aardappelpuree.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse gyros met tomatenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se gy­ros met to­ma­ten­rijst

1
1
  • 500 g tomaten
  • 2 uien

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Snipper de ui.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g witte rijst

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 min.

3
3
  • 750 ml heet water

Schenk het hete water erbij, breng aan de kook en schep om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 min. tot het vocht is opgenomen.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gyrosreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en de fruit de rest van de ui. Voeg het vlees toe en bak in 8 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 kropjes little gem
  • 150 g knoflookolijven zonder pit
  • 3 el platte peterselie

Haal de blaadjes van de sla. Schep met de olijven om in een schaal. Snijd de peterslie fijn. Schep ⅔ van de peterselie met peper en zout door de rijst.

6
6

Verdeel de rijst over borden. Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de salade.

variatietip:

Peterselie is ook lekker door aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.