Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  2. Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door. Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Bonenstoof met aubergine en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines

Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 3 tomaten

Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe.

3
3
  • 50 g Parmezaanse kaas

Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

4
4
  • 740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen

Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5

Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door.

6
6
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • 2 el kappertjes

Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

combinatietip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.