Wraps met Griek­se gy­ros­sa­la­de en wit­te rijst

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de gyrosreepjes in 3 minuten bruin. Voeg de ui en courgette toe en bak ze 5 minuten mee, schep af en toe om. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep hem vervolgens door de gyrosreepjes. Houd de rijst met het vlees warm op laag vuur.
  3. Prik een gaatje in de verpakking van de tortilla's en verwarm ze 30 seconden op vol vermogen (700 watt) in de magnetron.
  4. Besmeer de tortilla's dun met 4 el knoflooksaus. Verdeel de andijvie over de tortilla's en schep het gyros-rijstmengsel erop. Bestrooi met de kaas en olijfringetjes.
  5. Rol de tortilla's strak op en serveer ze direct. Geef de rest van de knoflooksaus erbij als dip.

Tip:

Vervang voor een viswrap de gyrosreepjes door twee blikjes uitgelekte tonijn (naturel of in olijfolie) of gerookte makreel en de andijvie door beetgare sperziebonen.

Tip:

Met wraps kunt u eindeloos variëren. Door ze te verwarmen, worden ze soepel en laten ze zich gemakkelijk vullen en oprollen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Kookboek voor de Dinsdag

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.