Bie­ten­bur­gers

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in 4 el water. Snijd 1 biet in piepkleine blokjes (brunoise). Meng deze met het gehakt, ei en 2 el ketchup. Knijp het brood uit, kneed door het gehakt en voeg peper en zout toe. Vorm er met natte handen 4 burgers van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Bak ondertussen de broodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de bietjes in plakjes. Halveer de broodjes en leg tussen elk broodje wat peen julienne, een paar plakjes biet, een bietenburger en ketchup. Maak van de rest van de biet en peen een salade. Besprenkel met 2 el olie. De bietenburgers zijn ook lekker met een blaadje sla ertussen.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.