Pas­ta­sa­la­de met ei

Vier de lente met deze pastasalade vol asperges.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vier de lente met deze pastasalade vol asperges. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de aspgerges 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water staan.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen in een andere pan de eieren hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
  3. Meng de mayonaise met het citroensap. Meng vervolgens de pasta met de mayonaise. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes. Snijd het rookvlees in reepjes. Meng de asperges, eipartjes, rucola en het rookvlees door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ei

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Kook de aspgerges 5 min. draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water staan.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3
  • 300 g farfalle
  • 4 eieren

Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard.

4
4

Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.

5
5
  • 2 el mayonaise
  • ½ el citroensap

Meng de mayonaise met het citroensap. Meng vervolgens de pasta met de mayonaise.

6
6
  • 200 g rookvlees
  • 75 g rucola

Giet de asperges af en snijd ze in stukjes. Snijd het rookvlees in reepjes. Meng de asperges, eipartjes, rucola en het rookvlees door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.