Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei

Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Doe ondertussen de sojamelk, 100 ml olie, de azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.
  3. Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes. Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.

variatietip:

in plaats van volkorenbrood kun je ook spelt- of roggebrood gebruiken.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 3 g
Tags

Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met spi­na­zie, rook­vlees en ei

1
1
  • 4 eieren

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 60 ml sojamelk ongezoet
  • 100 ml milde olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • ½ tl zout

Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.

3
3
  • 20 ml milde olijfolie
  • 200 g spinazie

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.

5
5
  • 50 g rookvlees

Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes.

6
6

Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.

variatietip:

in plaats van volkorenbrood kun je ook spelt- of roggebrood gebruiken.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.