Krui­di­ge kip­cur­ry

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaad­lijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper en knoflook met de sesam­olie 3 min.
  2. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Pureer ondertussen de kokosmelk, het basilicum en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Voeg met de vissaus en suiker toe aan de kip en breng aan de kook. Meng de maizena met 4 el water en voeg toe aan de saus. Laat 3 min. zachtjes koken tot de saus gebonden is.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de saus en breng deze op smaak met het limoensap, peper en zout. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rijst. Lekker met sugar snaps.

serveertip:

Lekker met sugar snaps.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige kipcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip­cur­ry

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 cm verse gember

Rasp de gember.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaad­lijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl sesamolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper en knoflook met de sesam­olie 3 min.

5
5
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in blokjes. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee.

6
6
  • 400 ml kokosmelk
  • 15 g basilicum
  • 10 g koriander

Pureer de kokosmelk, het basilicum en de koriander met de staafmixer.

7
7
  • 2 el vissaus
  • 2 tl suiker

Voeg met de vissaus en suiker toe aan de kip en breng aan de kook.

8
8
  • 2 el maizena
  • 4 el kraanwater

Meng de maizena met het water en voeg toe aan de saus. Laat 3 min. zachtjes koken tot de saus gebonden is.

9
9
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

10
10

Voeg het rasp toe aan de saus en breng deze op smaak met het limoensap, peper en zout.

11
11
  • 5 g koriander

Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rijst.

serveertip:

Lekker met sugar snaps.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.