Kruidige kipcurry

665 kcal

30 min. bereiden

3.3/5

(179)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2012 nr. 05 - Vers van het land

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaad­lijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper en knoflook met de sesam­olie 3 min.

  2. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Pureer ondertussen de kokosmelk, het basilicum en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Voeg met de vissaus en suiker toe aan de kip en breng aan de kook. Meng de maizena met 4 el water en voeg toe aan de saus. Laat 3 min. zachtjes koken tot de saus gebonden is.

  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de saus en breng deze op smaak met het limoensap, peper en zout. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rijst. Lekker met sugar snaps.

  • serveertipLekker met sugar snaps.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Wat vond je van dit recept?

Kruidige kipcurry

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig