Ge­gril­de st-ja­kobs­schel­pen

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gember. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de gember en knoflook 3 min.
  2. Pureer ondertussen de kokosmelk en 2/3 van de koriander met de staafmixer. Doe met de vissaus bij de gember en knoflook in de wok en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in de wok en voeg sap naar smaak toe. Zet het vuur uit.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de schelpen met 2 el olie en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op een platte schaal of verdeel de schelpen over kommetjes. Schenk de saus erover. Verdeel de rest van de koriander erover.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.