As­per­ges

Zo kook je 'het witte goud' perfect gaar.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zo kook je 'het witte goud' perfect gaar. 4 personen
2 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aspergepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schil niet te dun: schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker. Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af: die houtachtige stukjes smaken niet lekker. Zorg dat alle asperges daarna even lang zijn.
  2. Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan. Plaats het mandje in de pan en vul met zo veel water dat de koppen er bovenuit steken. Je kunt de asperges ook in een gewone pan koken, waar ze liggend in passen. De koppen worden dan iets zachter. Voeg zout toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zo worden de asperges gekookt en de koppen gestoomd. Draai het vuur na 5 min. uit en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan, afhankelijk van de dikte. Haal het mandje uit het water.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges

1
1
  • 1½ kg witte asperges

Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schil niet te dun: schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af: die houtachtige stukjes smaken niet lekker. Zorg dat alle asperges daarna even lang zijn.

3
3

Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan.

4
4

Plaats het mandje in de pan en vul met zo veel water dat de koppen er bovenuit steken.

5
5

Je kunt de asperges ook in een gewone pan koken, waar ze liggend in passen. De koppen worden dan iets zachter. Voeg zout toe.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

6
6

Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zo worden de asperges gekookt en de koppen gestoomd.

7
7

Draai het vuur na 5 min. uit en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan, afhankelijk van de dikte. Haal het mandje uit het water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.