As­per­ges in oran­jesaus

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 min. koken. Van vuur af nog 10 min. afgedekt in kookwater laten staan. In pan water aan de kook brengen. In kom of kleinere pan eierdooiers romig kloppen met 2 el water en mespunt zout. Vuur laag draaien en kom boven pan met water hangen (au bain marie). Klontjes boter een voor een door dooiers kloppen. Blijven kloppen tot romige, gebonden saus ontstaat. Sinaasappelsap erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en op warme schaal leggen. Saus over asperges scheppen en eventueel garneren met reepjes sinaasappelschil. Serveren bij gekookte krieltjes of verse pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.