Pi­la­v van quinoa

Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.

(709)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over. 4 personen
3 709

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.
  3. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pilav van quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v van quinoa

1
1
  • 275 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 1 rode ui
  • 250 g winterpeen
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 3 el krenten
  • 300 g bladspinazie

Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.

6
6

Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.