Exo­tisch fruitsor­bet­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • uitsteekring doorsnede ca. 5 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.
  2. IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.