Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en Man­chego-kaas

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (Kan halve dag van te voren). Asperges wassen en punten van ca. 4 cm eraf snijden. In steelpan met kokend water en zout aspergepunten in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden. Stelen schuin in plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Basilicum in reepjes snijden, vier kleine toefjes achterhouden voor garnering. In wok truffelolie verhitten. Asperges op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Tomaatjes en 2 eetlepels basilicum ca. 1 minuut meebakken. 1/4 Deel van Manchego grof raspen, rest in blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Van vuur af kaasblokjes door asperges scheppen. Op smaak brengen met peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. In ruim kokend water en zout lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Over rand van vergiet laten uitlekken. Vellen lasagne op bakplaat leggen. Aan één kant flinke eetlepel asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van veldsla worteltjes verwijderen. In pan boter smelten. Bosui, veldsla en rest van basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes smoren. Slankroom toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout, peper en snufje nootmuskaat.
  2. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat in midden van oven schuiven en ravioli in 5 à 7 minuten door en door heet laten worden. Veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen. Op borden laagje saus scheppen. Op elk bord 2 ravioli's leggen. Beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten, geraspte kaas en toefje basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.