Rol­le­tjes van ser­ra­no­ham en pes­to met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
2 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pannetje azijn aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 2 minuten tot helft inkoken. Laten afkoelen. In kom metje boter en pesto door elkaar mengen. Op werkvlak 4 vellen plasticfolie à 30 x 40 cm uitspreiden. Op elk vel 2 plakjes ham naast elkaar leggen met 2 plakjes ham erop. Ham bestrijken met pestoboter. Met behulp van folie ham oprollen tot spiraal. Folie rond rolletjes vouwen en in koelkast laten opstijven. Asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in 6 à 8 minuten beetgaar koken. Intussen in kom balsamicoazijn en olie met zout en peper tot dressing kloppen. Basilicum fijn knippen en over twee kommen verdelen. In beide kommen elk 1 dl dressing schenken. Garnalen door dressing in een van de kommen scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.Asperges afspoelen onder koud water. In lengte halveren en in stukjes snijden. Aspergestukjes door dressing in andere kom scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Krop- en friséesla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Van veldsla worteltjes verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Hamrolletjes in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Garnalen en aspergestukjes over salade verdelen. Besprenkelen met rest van dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 81 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.