Kool­vis­pak­ket­jes met broc­co­li

Een cadeautje met een bijzonder lekkere inhoud.

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een cadeautje met een bijzonder lekkere inhoud. 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg op elk stukje vis 1 el roomkaas en wikkel in 2 plakjes spek. Leg elk pakketje op 1 bladerdeegplakje, dek af met 1 bladerdeegplakje en druk de zijkanten dicht met een vork.
  2. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar worden. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze in water met zout in 5 min. beetgaar. Serveer de vispakketjes met de broccoli.

variatietip:

Roomkaas is ook lekker op een sandwich met gerookte zalm en verse dille.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Koolvispakketjes met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­vis­pak­ket­jes met broc­co­li

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 el verse roomkaas met kruiden
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 400 g koolvisfilets

Leg op elk stukje vis 1 el roomkaas en wikkel in 2 plakjes spek.

3
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg

Leg elk pakketje op 1 ontdooid bladerdeegplakje, dek af met 1 ontdooid bladerdeegplakje en druk de zijkanten dicht met een vork.

4

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar worden.

5
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze in water met zout in 5 min. beetgaar.

6

Serveer de vispakketjes met de broccoli. Bon appétit!

variatietip:

Roomkaas is ook lekker op een sandwich met gerookte zalm en verse dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.