Hol­land­se sa­la­de met ei en to­maat

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
2 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaat en knoflook in partjes. Meng de knoflook, azijn en het zout in een kom en roer tot het zout is opgelost. Schep de tomaten erdoor en laat 20 min. staan. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in de lengte in parten.
  2. Haal de bladeren van de kropsla en leg die in een schaal. Snijd de komkommer in schuine plakken en de ui in dunne ringen. Leg de komkommer same met de uiringen op de sla. Leg de tomatenpartjes zonder de knoflook op de salade. Zeef het knoflook-azijnmengsel en roer de slaolie erdoor. Leg de eieren op de salade en besprenkel met de dressing.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse salade met ei en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se sa­la­de met ei en to­maat

1
1
  • 4 tastytomtomaten
  • 1 teen knoflook
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 tl zout

Snijd de tomaat en knoflook in partjes. Meng de knoflook, azijn en het zout in een kom en roer tot het zout is opgelost.

2
2
  • 2 eieren

Schep de tomaat erdoor en laat 20 min. staan. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in de lengte in parten.

3
3
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui

Haal de bladeren van de kropsla en leg die in een schaal. Snijd de komkommer in schuine plakken en de ui in dunne ringen.

4
4

Leg de komkommer same met de uiringen op de sla. Leg de tomatenpartjes zonder de knoflook op de salade.

5
5
  • 3 el slaolie

Zeef het knoflook-azijnmengsel en roer de slaolie erdoor. Leg de eieren op de salade en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.