Sa­la­de met brood en kom­kom­mer

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de ui in dunne ringen, haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de tomaten in parten en de komkommer in dunne plakjes. Meng de ui met de azijn en zet 30 min. apart.
  3. Snijd de bollen in blokjes van 3 cm en meng op een bakplaat met de olijfolie. Bak in ca. 20 min. knapperig in de oven. Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  4. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Meng de ui en azijn met de komkommer, tomaat en het basilicum. Schep de broodblokjes erdoor en laat nog 1 min. staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met brood en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met brood en kom­kom­mer

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 rode ui
  • 15 g basilicum

Snijd de ui in dunne ringen, haal de blaadjes van het basilicum.

3
3
  • 280 g tastytomtomaten
  • ½ komkommer
  • 4 el rodewijnazijn

Snijd de tomaten in parten en de komkommer in dunne plakjes. Meng de ui met de azijn en zet 30 min. apart.

4
4
  • 2 Italiaanse bollen
  • 3 el olijfolie

Snijd de bollen in blokjes van 3 cm en meng op een bakplaat met de olijfolie. Bak in ca. 20 min. knapperig in de oven. Haal het brood uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

5
5

Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Meng de ui en azijn met de komkommer, tomaat en het basilicum.

6
6
  • 2 el extra vergine olijfolie

Schep de broodblokjes erdoor en laat nog 1 min. staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.