Rood-wit-blauw-taart

Hup Holland hup!

  • gebak
  • 10 stuks
  • 960 kcal voedingswaarden
    • 2 u. 42 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(299)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Hup Holland hup! 10 stuks
4 299

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 16 cm)
  • spuitzak
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de slagroom in een steelpan en schenk de hete maar niet kokende room over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Dek de chocoladecrème af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng 60 g bloem met 25 g poedersuiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng tot kruimels. Klop 1 ei los, voeg 2 el ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de poeder­suiker en de bloem. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Spatel het amandelmengsel er zo luchtig mogelijk door. Schep in de spuitzak en verdeel de helft van het beslag over de 3 springvormen. Bak ze naast elkaar op het rooster van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
  4. Laat 5 min. afkoelen in de vormen en laat uit de vorm helemaal afkoelen op een rek. Bak met de rest van het beslag nog 3 lagen. Zo bak je in totaal 6 amandellagen, waarvan 1 reserve.
  5. Neem het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er een cirkel uit van 16 cm doorsnee en bekleed de bodem van 1 springvorm ermee. Prik er met een vork gaatjes in. Bak in ca. 12 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 1 ½ uur afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem ermee. Laat hard worden.
  6. Bestrijk de bodem dun met de witte chocoladecrème. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met bessen. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met frambozen. Herhaal en eindig met een amandellaag.
  7. Strijk de bovenkant en rondom helemaal glad met chocoladecrème. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrijk de hele taart met mascarpone en leg de rest van het fruit bovenop.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 33 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rood-wit-blauw-taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rood-wit-blauw-taart

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 500 g witte chocolade

Verwarm de slagroom in een steelpan en schenk de hete maar niet kokende room over de witte chocolade.

2
2

Roer tot de chocolade is gesmolten. Dek de chocoladecrème af met vershoudfolie.

3
3

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.

4
4
  • 60 g bloem
  • 25 g poedersuiker
  • 30 g boter

Meng de bloem met de poedersuiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng tot kruimels.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

5
5
  • 1 ei

Klop het ei los, voeg 2 el ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

6
6

Verwarm de oven voor op 170 °C.

7
7
  • 165 g amandelschaafsel
  • 150 g poedersuiker
  • 40 g bloem

Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de poeder­suiker en bloem.

8
8
  • 8 eieren
  • 75 g fijne kristalsuiker

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Spatel het amandelmengsel er zo luchtig mogelijk door.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

9
9

Schep in de spuitzak en verdeel de helft van het beslag over de 3 springvormen.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo

01:05 min.

10
10

Bak ze naast elkaar op het rooster van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

11
11

Laat 5 min. afkoelen in de vormen en laat uit de vorm helemaal afkoelen op een rek.

12
12

Bak met de rest van het beslag nog 3 lagen. Zo bak je in totaal 6 amandellagen, waarvan 1 reserve.

13
13

Neem het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik.

14
14

Snijd er een cirkel uit van 16 cm doorsnee en bekleed de bodem van 1 springvorm ermee.

15
15

Prik er met een vork gaatjes in. Bak in ca. 12 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 1 ½ uur afkoelen.

16
16
  • 50 g chocolade extra puur 72%

Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem ermee. Laat hard worden.

17
17

Bestrijk de bodem dun met de witte chocoladecrème.

18
18
  • 250 g frambozen
  • 300 g blauwe bessen

Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met bessen.

19
19

Leg er weer een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met frambozen. Herhaal en eindig met een amandellaag.

20
20

Strijk de bovenkant en rondom helemaal glad met chocoladecrème.

21
21
  • 500 g mascarpone
  • 125 g frambozen
  • 150 g blauwe bessen

Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrijk de hele taart met mascarpone en leg de rest van het fruit bovenop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.