Rijst­sa­la­de met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten. Rijstkorrels al omscheppend bakken tot ze omhuld zijn met laagje olie. Bouillon toevoegen en rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten of amandelschaafsel goudbruin roosteren. Bleekselderij met dunschiller schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika afgieten en in reepjes snijden. Bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door gare rijst scheppen. Rijst laten afkoelen.
  2. In slaschaal citroensap, rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst en pijnboompitten er luchtig doorscheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.