Sa­la­de van ge­roos­ter­de pa­pri­ka

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C . Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten. Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.
  2. Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.
  3. Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover. Sprenkel de olijfolie erover.
  4. Laat de smaken minstens 30 min. bij kamer­temperatuur intrekken.

Tip:

Paprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op. Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.

Tip:

In het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht. Dit is een Griekse versie.Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.