Fo­rel­fi­let met kriel­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (35 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Dep de forel droog met keukenpapier en leg met de huidkant naar onderen in de braadslee. Schenk er 200 ml wijn bij. Verdeel de boter en knoflook erover. Bestrooi de forel met peper en zout. Zet de forel in het midden van de oven en bak in ca. 10 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de rest van de wijn toe en laat 2 min. koken. Zet het vuur uit en voeg de mosterd, kappertjes en zure room toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de krieltjes af. Neem de vis met een schuimspaan uit de braadslee. Verdun de saus met 3 el kookvocht van de vis en schenk over de vis. Serveer met de krieltjes. Lekker met geroerbakte peultjes.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.