Chil­led chee­se­ca­ke

Met frisse frambozen en te bereiden zónder oven (alleen op laten stijven in de koelkast).

(704)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Met frisse frambozen en te bereiden zónder oven (alleen op laten stijven in de koelkast). 8 personen
3 704

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 22 cm)
  • keukenmachine
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm een deel van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 115 mg
Tags
Ook te zien in

Chilled cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chil­led chee­se­ca­ke

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
  • 30 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

3
  • 154 g Oreo-koekjes

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe.

4

Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.

5
  • 3 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

6
  • 375 g frambozen
  • 8 g vanillesuiker

Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer.

7

Verwarm 5 el van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan.

Tip: Gebruik 5 el frambozenpuree om de gelatine op te lossen voor een taart voor 8 personen.

8

Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.

9
  • 125 ml slagroom
  • 4 el suiker

Klop de slagroom stijf met de suiker.

10
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g mascarpone

Roer de crème fraîche en mascarpone los in een beslagkom.

11
  • 4 el bietensap

Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door.

12

Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

13

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.