Ei­e­ren in ge­le cur­ry­saus

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eitjes in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  2. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de paksoi in reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, peper, knoflook, kurkuma en kaneel 4 min. Voeg de kokosmelk en het bouillontablet toe. Breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Halveer de eitjes en leg in de saus.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de paksoi 3 min. en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de curry over kommen en serveer met de rijst en paksoi. Bestrooi met amandelschaafsel.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Eieren in gele currysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­e­ren in ge­le cur­ry­saus

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 8 henneneitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eitjes in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 30 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 struik paksoi

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de paksoi in reepjes.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, peper, knoflook, kurkuma en kaneel 4 min.

6
6
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de kokosmelk en het bouillontablet toe. Breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Halveer de eitjes en leg in de saus.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok. Roerbak de paksoi 3 min. en breng op smaak met peper en zout.

8
8

Verdeel de curry over kommen en serveer met de rijst en paksoi. Bestrooi met amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.