Vis in ro­mi­ge ko­kos­saus

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Witte gedeelte van citroengras heel fijn snijden. Gember schillen en hakken. Pepers (pitjes naar wens verwijderen) schoonmaken en in stukjes snijden. Citroengras met gember en peper in keukenmachine of vijzel tot pasta pureren. Uien pellen en snipperen. In zeef tomaatblokjes laten uitlekken. Vis in stukken van ca. 5 cm snijden. Koriander fijn hakken.
  2. In wok of grote braadpan olie verhitten. Ui al omscheppend in ca. 5 minuten iets bruin bakken. Gemberpasta toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kurkuma erdoor scheppen. Tomaten en kokosmelk toevoegen en aan kook brengen. Geheel ca. 10 minuten laten inkoken tot mooie saus. Op smaak brengen met zout. Stukken vis in saus leggen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven. Vis in schaal scheppen en saus erover schenken. Koriander erover strooien. Serveren met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.