Rund­vlees in ko­kos­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ui, knoflook, rode peper en kurkuma in de keukenmachine en pureer 1 min.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui-knoflookpuree (boemboe) toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag. Rasp de groene schil van de limoen boven het vlees, pers de vrucht uit en schenk het sap erbij. Voeg de kokosmelk, 500 ml water en het bouillontablet toe. Laat op het kleinste pitje 4 uur stoven zonder deksel. Voeg nog wat water toe als het gerecht te droog wordt. Lekker met koriander en wat extra rode peper in reepjes.
  3. U kunt het rundvlees 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor het serveren op laag vuur.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.