Kaas­pof­fer­tjes

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • poffertjespan
  • kwastje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korst van kaas snijden en kaas raspen. In kom bloem, bakpoeder en zout door elkaar mengen. Melk scheutje voor scheutje al roerend toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn door beslag roeren. Door beslag 200 g kaas mengen. Poffertjespan verhitten en met kwastje met olie invetten. Poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met rest van kaas en eventueel serveren met boter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.